Or-Quest Seminar 23 mei 2017

“Samen maken we de toekomst in de bouw- en infrasector nog mooier”

Terugblik op een fantastisch seminar

“Samen maken we de toekomst in de bouw- en infrasector nog mooier.” Afgelopen dinsdag deed ik deze belofte tijdens ons seminar over Big Data en Sensortechnologie. Een toezegging die nog diezelfde middag door u werd waargemaakt in de foyer van De Lawei, want tijdens de borrel ontstonden onder de ruim 90 bezoekers de mooiste innovatieve ideeën. Exact wat we voor ogen hadden met dit seminar. Volop inspiratie voor vruchtbare ideeën.

Ik weet als geen ander hoe lastig het kan zijn om de tijd in de gaten te houden wanneer je spreekt over je eigen passie. Vandaar dat dagvoorzitter Gerard Kremer de taak had om de spreektijd te bewaken. Hij opende het seminar met een prikkelende bewering, die me meteen aan het denken zette. “De grootste concurrent van Or-Quest is op dit moment waarschijnlijk een 20-jarige programmeur die op een zolderkamer aan het programmeren is.”

headervisual seminar 23 mei

In vijf jaar gepiept
Daarmee sloeg Gerard de spijker op z’n kop, want digitale veranderingen gingen nog nooit zo snel als de afgelopen tijd. Innovaties waar we vroeger twintig jaar mee bezig waren, zijn door snelle technologische ontwikkelingen nu in vijf jaar gepiept. Daardoor is er een enorme dynamiek ontstaan, waar je als ondernemer in mee moet. Reden voor ons om dit seminar te organiseren.

Grip op Big Data
Big Data, u hebt er vast wel eens van gehoord. Maar enig idee wat het precies is? Exact, het blijft een ongrijpbaar begrip. Toch beweren alle experts dat we over vijf jaar niet meer zonder Big Data kunnen als ondernemers. Om grip te krijgen op deze ontwikkeling nam Jolle Jelle de Vries van Geomaat ons mee in een wereld waar Big Data, drones en mobile mapping letterlijk onze leidraad zijn.

Alles komt uit de printer
In tegenstelling tot de ongrijpbare Big Data is de ontwikkeling van 3D printing juist extreem tastbaar. Van voedsel tot gebouwen en bruggen; daadwerkelijk alles kunnen we tegenwoordig vervaardigen met een 3D printer. Bob Heester van de Antea Group verraste ons met inventieve toepassingen voor het bedrijfsleven. Na beide inspirerende sprekers was het tijd om zelf de proef op de som te nemen met de HoloLens.

Kijken door een innovatie bril
Ik kijk terug op een fantastische middag, waarin er letterlijk een wereld voor me open ging. Een wereld waarin technologische en digitale ontwikkelingen elkaar in sneltreinvaart opvolgen. Het is zaak om daar als ondernemer tijdig op te anticiperen. Het groeiend tekort aan technisch talent vraagt om een innovatieve blik. Daar hebben we elkaar bij nodig. Samen maken we de toekomst in de bouw- en infrasector nog mooier.

Dank aan alle bezoekers, gastsprekers en de dagvoorzitter die dit seminar hebben gemaakt tot een enerverende middag.

Jelmer Spijksma, directeur Or-Quest

Benieuwd naar de middag? Of nog even nagenieten? Bekijk hier ons fotoverslag: